Feys Forte

Belgische pralines

Feys Forte biedt u een van de fijnste pralines aan die in België verkrijgbaar zijn in een assortiment van een breed aantal smaken. u kunt ook informatie bekomen hoe de pralines worden gemaakt en welke best bij uw smaak passen.

 

Een praline is eigenlijk een chocoladebonbon met een vulling. De vulling kan bestaan uit praliné, een ganache, marsepein, noga, caramel, een vulling met noten of op basis van room, likeur of andere sterkedrank. De pralines worden ambachtelijk gemaakt. Er zijn verschillende gangbare methodes om deze lekkernijen te creëren. Via het vullen van een chocolade-vorm, het enroberen van een ganache, of het tempereren zodat de chocolade een glanzende schijn ontwikkeld, om er maar enkele te noemen...

 

Belgische speciaalbieren

Feys Forte heeft voor u een palet van een 100-tal bieren uitgeselecteerd. Op geregelde tijden kunt u er ook haar twee gediplomeerde zythologen ontmoeten die u niet alleen kunnen helpen om uw meest ideale bier te selecteren, maar ook kunnen adviseren over op welke temperatuur, in welk glas en met welke schuimkraag uw bier best wordt geschonken.

De diversiteit en de kwaliteit van de Belgische streekbieren wordt internationaal gesmaakt en erkend. De wortels van het Belgische bierbrouwen gaan terug tot de middeleeuwen en we kunnen dan ook van een echte biertraditie spreken. Belgisch witbier, Vlaams bruin, saison, lambiek, abdijbieren, blond, kriek en andere fruitbieren geven een breed palet aan smaken. Combinaties van zoet tot bitter en zuur komen geregeld voor.

 

foto 1-2.JPG

België is bekend om zijn grote diversiteit aan biersoorten en om zijn pralines. Het is een missie van de Brouwerij Feys om de diversiteit en de ambachtelijkheid van deze oude specialiteiten onder de aandacht te brengen en een bijdrage te leveren aan het voortbestaan ervan.


Feys Forte is de handelszaak die deze taak op zich neemt door u een assortiment uitgezochte speciaalbieren en artisanale pralines aan te bieden.