Steampunk@Steambrewery 2017

Wanneer: Vrijdag 18/8/2017 - 12u tot zondag 20/8/2017 - 15u

2e Editie!  
Het is moeilijk om een betere locatie te vinden om Steampunk fanaten en -vrienden samen te laten komen. Steampunk... Da's fun, food, bier en een onvergetelijke tijd...
Slaap in een tent, breng vrienden mee, bid voor de zon en maak je op als nooit tevoren...!

Posted on August 18, 2017 .

Vertelwandeling: Het kleine Par(ad)ijs

Wanneer: Donderdag 20 juli van 19:00 tot 22:00

Tijdens de Eerste Wereldoorlog staan Roesbrugge en Beveren-Kalsijde bekend als Petit Paris. De zeden zijn er losser en het bier vloeit rijkelijk. Brouwer en burgemeester Cyriel Feys-Callewaert doet er gouden zaken met zijn Forte Brune.

Niet toevallig start de vertelwandeling Het Kleine Par(ad)ijs op deze oude brouwerijsite. De route loopt van de oude brouwerij naar ’t Cappeltje en verder langs de “schreve” over de Hagedoorn naar de Hoge Seine, waar de Amerikaanse verpleegster Mary Borden tijdens de Groote Oorlog haar “kleine paradijs der geblesseerden” runt.

Onderweg wekken gedreven vertellers heel wat straffe verhalen opnieuw tot leven: over bier en brouwers, blauwers en komiezen, beeldenstormers en oorlogsverpleegsters... Terug in de oude brouwerij Feys- Callewaert word je getrakteerd op een (bier)proevertje.

Start: Brouwerij Feys-Callewaert | Bergenstraat 8
8691 Beveren aan de IJzer

Deelname: € 5 (incl. bierproevertje)

Posted on July 20, 2017 .

Ladies @ the brewery

150 Dames kwamen afgezakt naar Brouwerij Feys nadat ze deze uitnodiging in handen kregen.

Ze kregen eerst een rondleiding, gevolgd door een bierdegustatie met Sofie Vanraefelghem. Ondertussen konden de ladies snuisteren in allerlei standjes met vrouwvriendelijke spulletjes.

Posted on July 6, 2017 .

Gezien op TV

Vakantiehuis Ijzerrust genoot van een bezoek bij brouwerij Feys. We gaven een rondleiding met bier en foodpairing., dewelke iedereen een beetje mee kon beleven dankzij 'Met vier in bed' (VTM).

Posted on July 3, 2017 .

Kalsijde kermis 2017

Kalsijde kermis was weer FUN!

  • Zomerterras
  • Volksspelen
  • Springkasteel
  • Historisch gegidste wandeling
  • Barbecue
  • Live optreden van Ort & Zwiegt
  • ...

Locatie: Brouwerij Feys.

Posted on June 24, 2017 .

Gastronomisch koken met Stefaan Coutignie

De orde der Gouden Bierdriehoek kookte gastronomisch met Stefaan Coutignie. Nadat de hopscheuten getrokken waren, werd er onder toezicht van kok Stefaan Coutignie van Restaurant Hommelhof te Watou een gastronomisch menu gemaakt.

Posted on March 23, 2017 .

Feestelijke inwijding kapel Brouwerij Feys

Het kapelletje en de Heilige Arnoldus van Brouwerij Feys werd feestelijk ingewijd door Pater Jozef Van Acker.

Na de inwijding, namen we tijd voor een rondleiding waar Hendrik Nelde met veel passie vertelt over de geschiedenis van de brouwerij en bier. Daarna volgde er een feestelijke receptie met gratis vat tripel Plukker.

Posted on August 6, 2016 .