De Zytholoog

Wanneer we spreken over brouwerij Feys-Callewaert in Beveren e/ä IJzer, thans een deelgemeente van Alveringem, is dit formeel wel juist, maar in de praktijk enigszins misleidend. Door haar ligging aan de Dode IJzer, pal op de grens tussen Beveren en Roesbrugge, leunt ze in feite veel meer aan bij dit laatste dorp dan bij de gemeente, waar ze administratief bij hoort. Al in de vroege jaren van de brouwerij had men dit 'probleem' opgelost door op het publiciteitsmateriaal beide namen te vermelden, waarbij 'Rousbrugge' - zoals het toen nog in het Frans geschreven werd - dikwijls in grotere letters werd weergegeven dan 'Beveren'. Meer zelfs, op oude etiketten van het bekendste bier Forte Brune is Beveren helemaal niet meer vermeld en is er alleen sprake van Rousbrugge. ...

Posted on April 24, 2014 .