Brouwerij Feys getroffen door brand, maar zet door!

De dakbrand woedde in een middengebouw, tussen de voormalige brouwerij en de mouterij. "We hebben kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende gebouwen", aldus brandweercommandant Robert Van Praet. "Het vuur ontstond rond een oude zeefmolen, die omgeven is door oude houten balken en kokers. Die hebben natuurlijk niet veel nodig om te ontbranden. Maar gelukkig hebben we erger kunnen voorkomen." Dat beaamt ook Hendrik Nelde. "Ik ben de brandweer enorm dankbaar. Enkel het dak heeft schade opgelopen. Dat waren we aan het herstellen omdat het binnenregende. Beneden in het gebouw is er wel wat waterschade, maar dat mag geen probleem opleveren. We zijn dat toch nog aan het renoveren."

"Ik ben optimistisch. Samen met de aannemer zal ik de eventuele vertraging moeten bekijken. Maar voorlopig verwacht ik dat het slechts een kwestie van planning zal zijn. Het kan zelfs goed zijn dat enkel deze namiddag de werken zullen stil gelegen hebben. En mocht dat niet het geval zijn: elke tegenslag maakt een mens sterker!"

Posted on June 14, 2014 .